Arie de Bruin (8 juni 2021, deze versie: 22 november 2023)

Voorwoord "Ultra-light vliegen in Etten-Leur"

8 juni 2002. Boven de “De Naald” (Rijsbergseweg) en de landing.

Het – toevallig – inkijken van een willekeurig tijdschrift van een bepaald automerk leidde tot een geweldige luchtervaring bij en boven Etten-Leur. Op 8 juni 2002 maakte de schrijver als passagier een onvergetelijke vlucht in een ultra-light vliegtuigje. De piloot was iemand uit Etten-Leur, waarmee de schrijver contact maakte na het lezen van een artikeltje in genoemd tijdschrift. De gesprekken, de vlucht en alles wat erbij kwam, leverden deze mooie ervaring op.

Een deel van de bijbehorende “papieren rompslomp”, waarin de schrijver zich achteraf verdiepte, komt eveneens aan bod in dit document. In de jaren 1995 tot en met 1997 was, steeds gedurende drie dagen, in Etten-Leur Noord een tijdelijk ULV-vliegveldje, vanwaar gevlogen werd met ULV’s. Om dit mogelijk te maken moest elk jaar een ambtelijke procedure doorlopen worden. Kopieën van de documenten die hierbij gebruikt werden, zijn bewaard gebleven.

In de jaren ’80 van de vorige eeuw maakte de gemeente Etten-Leur kennis met de theorie van een toen vrij nieuw fenomeen in de lucht, dat aangeduid werd met ultra-light vliegtuigen (ULV’s). Hiervoor wordt verwezen naar het desbetreffende hoofdstuk in “Bijzondere activiteiten in de lucht” (in deel 8).

Onder het boek staan icoontjes, om acties uit te voeren. Eén van de icoontjes geeft een handig overzicht van de inhoud van het boek.

naar boven

Leave a Reply