Arie de Bruin (16 april 2021, deze versie: 20 februari 2023)

Voorwoord "Vliegtuigen in tunnels"

Wright Flyer in Parkeergarage Etten-Leur Centrum

Om de twee “helften” van Etten-Leur voor langzaam verkeer goed met elkaar te verbinden zijn tunnels soms erg praktisch. Lange tijd waren er zulke zuid-noord verbindingen onder de A58, die destijds echt dwars door de gemeente liep. In oktober 1986 kregen deze fietstunnels een fraaie beschildering met onder meer vliegtuigen: een straaljager en een Wright Flyer. In 1999 verdwenen de tunnels.

Een andere tunnel kreeg in 2012 schitterende beschilderingen, die in 2019 gerenoveerd werden. In de afbeeldingen zijn diverse bekende taferelen verwerkt, die te maken hebben met S.C.J. Heerma van Voss.

Bij het eerstgenoemde schilderproject had Sjaak Jansen een hoofdrol. Over zowel dit eerste, als ook over het tweede project, verzorgd door Stijn de Wilde (collega en oud-leerling van Sjaak) en Mario Pasetto, heeft hij uitgebreid verslag gedaan. Met veel dank aan Sjaak, speciaal voor het bewaren en opschrijven van zijn belevenissen en herinneringen, is deze publicatie tot stand gekomen. De posts op zijn blog vormen tezamen prachtige geschiedschrijving. Hier en daar zijn in de weergaven ervan verwijzingen en links naar verdere informatie of afbeeldingen weggelaten, omdat de relevantie tot “S.C.J. Heerma van Voss neemt ons mee” te beperkt is.

Ook de grote parkeergarage onder het centrum van Etten-Leur is eigenlijk een tunnel, een hele grote. In deze tunnel zijn eveneens prachtige

Onder het boek staan icoontjes, om acties uit te voeren. Eén van de icoontjes geeft een handig overzicht van de inhoud van het boek.

naar boven

Leave a Reply